SAMARITAN PAD

Lätt och användarvänlig HeartSines Samaritan PAD 500P / 360P är en lättanvänd hjärtstartare med tydliga instruktioner för hjärt- och lungräddning HLR-stöd.

Pad_360
Pad_360
Pad_500

PAD 360P


11 900 SEK (ord.pris 139000kr)

Lätt och användarvänlig Samaritan PAD 360P levereras helautomatisk med 10 års garanti Enkla röstinstruktioner och visuella instruktioner guidar dig Bärbar och lätt, endast 1,1 kg Elektroder och batteri i ett stycke, bara ett utgångsdatum att hålla reda på Passar bra för:  Offentliga platser Kontor och föreningslokaler Hemmet Självtest  Samaritan PAD 360P gör varje vecka automatiska självtest för att säkerställa att den alltid är redo att användas. Den har en statusindikator som blinkar för att visa att hjärtstartaren är redo. På så sätt får du snabbt reda på om något behöver åtgärdas på hjärtstartaren.  Bärbar, lätt och tålig  Samaritan PAD 360P väger endast 1,1 kg och är lätt att ta med sig. Den har IP-klass 56 och har därför branschens högsta damm- och fukttålighet. Då PAD 360P även är stöt- och vibrationstålig så är det den perfekta hjärtstartaren att ha på resande fot.


Beskrivning

Art.nr: 101


Elektroder och batteri i ett stycke  Elektroderna och batteriet sitter i ett stycke och du har därför bara ett utgångsdatum att hålla reda på. Ett vanligt problem när en hjärtstartare inte fungerar är att batteriet eller elektroderna inte har bytts i tid, med Samaritan PAD 360P blir det enklare än någonsin att hålla koll på detta. Elektroderna har dessutom silverlegering vilket minimerar störningar och leder data bättre än traditionella elektroder som har aluminiumlegering.  Avancerad teknologi  Samaritan PAD 360P använder den patenterade teknologin SCOPETM. Patienten får en bifasisk stöt vilket innebär att den elektriska strömmen först leds genom hjärtat i ena riktningen och sedan i den andra riktningen. Det ökar chanserna för en lyckad defibrillering samtidigt som det minimerar risken för skador på patienten.  Låg driftkostnad  Då batteriet och elektroderna köps som ett stycke och har en standby-tid på minst 4,5 år så blir driftkostnaden låg.  Helautomatisk  Samaritan PAD 360 P hjärtstartare genomför sin analys och avger en stöt helt automatiskt. Den är den första hjärtstartaren som känner av om patienten oavsiktligt blir berörd då en strömstöt ska leveras, vilket gör den extra säker att använda. En ovan livräddare får dessutom hjälp med att hålla takten under hjärt- och lungräddningen med hjälp av en metronom (ljudsignal i rätt takt för HLR).  Lång garantitid  Hjärtstartaren har hela 10 års garanti. Den är byggd av HeartSine Technologies i Europa på Europeiska komponenter av högsta kvalitet.  Förpackning  1 x Samaritan PAD 360P helautomatisk 1 x Elektroder och Batteri (PAD-PAK) 1 x Bärväska 1 x Manual Teknisk info  Hjärtstartare  Höjd: 20 cm Bredd: 18,4 cm Djup: 4,8 cm Vikt: 1,1 kg IP-klass 56 Automatisk Stegrande energinivå Garanti  10 år garanti Batteri  Engångs 4 års hållbarhet Litiumjonbatteri (LiMnO2) Elektroder  4 års hållbarhet

PAD 500P

16 900 SEK

HeartSines Samaritan PAD 500P är en lättanvänd hjärtstartare med tydliga instruktioner för hjärt- och lungräddning  HLR-stöd  Samaritan PAD 500P levereras utrustad med innovativ HLR-rådgivning. Hjärtstartaren analyserar patienten och kompressionerna och ger röstinstruktioner baserade på det. Med dessa röstinstruktioner blir det enkelt att följa rådande riktlinjer och utföra korrekt hjärt- och lungräddning. Oavsett om det handlar om en lekman eller ett proffs så innebär de rådande riktlinjerna att ett större fokus läggs på just HLR och att det så snabbt som möjligt påbörjas. Detta minskar drastiskt dödligheten i hjärtstopp.


Beskrivning

Art.nr: 102


Användarvänlig  Med unikt röst-, ljus- och analysstöd gör hjärtstartaren det enkelt för dig att göra rätt. Ljusindikatorer kombinerat med röstinstruktioner och takthållningshjälp guidar användaren genom hela insatsen och ser till att livräddningen utförs så bra som möjligt. Utförliga muntliga instruktioner för placeringen av elektroderna gör hjärtstartaren extra lämplig även för amatörer. En unik egenskap är att hjärtstartaren till bröstkompressionerna inte bara ger takthållningshjälp utan även analyserar kvalitén på dessa kompressioner samt deras effektivitet.  Tålig  Som en av de tåligaste hjärtstartarna klarar Samaritan en insats under tuffa förhållanden. Den är testad för bland annat stötar och vibrationer för att klara en tuffare transport samt damm och kraftig överspolning av vatten för en insats i dåligt väder. Den är skyddsklassificerad med IP klass 56, vilket är en av de högsta nivåerna för en hjärtstartare.  Lätt och smidig  Eftersom hjärtstartaren bara väger 1,1 kilo och har en greppvänlig transportväska är den mycket enkel och smidig att ta med sig.  Samaritan PAD 500P väska  Självtest  Varje vecka gör den automatiska självtest och visar med en blinkande statusindikator att den är redo för användning.  Enkel och billig i drift  Med minst 4 års standbytid (batteritid) och livslängd för elektroderna blir driftkostnaden lägre än för många jämförbara hjärtstartare. Batteri och elektroder köps enkelt i ett paket med bara ett utgångsdatum att hålla reda på, se tillbehör för aktuellt pris.  Avancerad teknologi  Bifasisk teknologi gör att stöten leds genom hjärtat i först ena riktningen och sedan den andra för bästa analys för att vid behov rekommendera elchock. Elektroderna tillverkas med en patenterad metod för att få lång livslängd (4 år), snabb återställning och låg ljudnivå.  Barnläge  Hjärtstartaren har ett valbart tillbehör för möjligheten att behandla barn mellan 1 till 8 år (max 35 kilo). Se tillbehör f för aktuella priser.  Förpackning  1 x Samaritan PAD 500P 1 x PAD PAK (paket med elektroder och batteri) 1 x Redokit 1 x HLR manual 1 x Bärväska Teknisk info  Dimensioner  Höjd: 20 cm Bredd: 18,4 cm Djup: 4,8 cm Vikt: 1,1 kg Skyddsklassning  IP-klass 56 Batteri  4 års hållbarhet Litiumjonbatteri Elektroder  4 års hållbarhet Hjärtstartare  Semi-automatisk Stegrande energinivå Garanti  10 år garantiVill du ha offert eller köp hjärtstartare i vår Webbshop

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats