HYRA


HYRA HJÄRTSTARTARE


Ni kan alltid vara trygga med att ha en väl fungerande hjärtstartare när ni hyr av Brandskyddskoncept. Vi erbjuder färdigpaketerade hyreslösningar som inkluderar support och underhåll.

Samtliga våra hyreslösningar inkluderar skylt och D-HLR-kit, supportavtal.

Gör ett livsviktigt val. Skaffa dig en hjärtstartare paket och utbilda dig i HLR. Vi hjälper dig - skicka din intresseanmälan idag


Supportavtal


Telefonsupport under kontorstid: Handhavandefrågor, återställningshandhavande efter användning i skarpt läge och reservdelsfrågor och råd om utbildning.

Elektroder och batterier under avtalstiden (underhållsbyten).

Ersättningshjärtstartare vid  behov

Utbildning


Även om de hjärtstartare vi erbjuder är mycket att enkla att använda rekommenderar vi utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Ni kan också välja att genomföra kursen i egna lokaler och på överenskommet datum, med max 12 deltagare, till en tillkommande kostnad.


Hyrpaket hjärtstartare


Nedan ger vi förslag på hjärtstartare och färdigpaketerade hyrpaket. Vi erbjuder marknadsledande, lättanvända och driftsäkra hjärtstartare: HeartStart HS1 och HeartStart FRx från Philips / Laerdal samt LIFEPAK CR Plus och LIFEPAK CR2 från Physio Control.

Avtalstid 36 månader

Lifepak_cr2
HEARTSTART_HS1
Lifepak_cr_plus
Zoll_aed_plus

LIFEPAK CR2 WI-FI HYRA - 36 mån

399 SEK/mån


HYRPAKET LIFEPAK CR2  Physio-Controls LIFEPAK CR2 är en hjärtstartare som kombinerar användarvänlighet med ny teknik. Det är en smidig och tålig hjärtstartare som passar i många miljöer. Den kan dessutom övervakas via wifi. LIFEPAK CR2 är nästa generations hjärtstartare som kombinerar Physio-Controls långa erfarenhet av användarvänliga hjärtstartare med senaste teknik. Mycket tydliga röstinstruktioner leder användaren genom analys och defibrillering. Hjärtstartaren genomför dagliga självtester av batteri, elektroder och elektronik.   Hjärtstartaren kan väljas i grundmodell eller med funktionstillval som två språk eller GSM. I grundmodellen ingår barnläge, vilket innebär att barnelektroder inte behövs utan samma elektroder används för barn och vuxna. LIFEPAK CR2 kan också anslutas till LIFELINKcentral™ via wifi, vilket innebär att hjärtstartarens status kan övervakas.   Paketlösningarna nedan avser grundmodell. Angivna priser avser en avtalstid om 36 månader.  LIFEPAK CR2 från Physio-Control är framtidens hjärtstartare. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst, var som helst. Omedelbar behandling är kritiskt. Om man drabbas så försämras chansen till överlevnad avsevärt för varje minut som passerar utan behandling. Just därför är det så viktigt med offentligt tillgängliga defibrillatorer. Livräddande teknologi måste få finnas där den kan göra mest nytta. När ett akutläge inträffar, har man rätt till det allra bästa som finns.  Tänk dig en framtid där bättre teknologi möjliggör bättre resultat och fler räddade liv. Den banbrytande LIFEPAK CR2 defibrillatorn / hjärtstartare med LIFELINK central AED programhanteraren är hjärtat för ett komplett AED responssystem. Allt och alla som är involverade blir anslutna, vilket minimerar onödiga fördröjningar i samband med plötsliga hjärtstopp.

HEARTSTART HS1 - HYRA - 36 mån


299 SEK/mån


HYRPAKET HEARTSTART HS1  Philips HeartStart HS1 är en av världens mest sålda hjärtstartare. Det är en utmärkt hjärtstartare i publika miljöer, på kontor eller i hemmet. HeartStart HS1 är mycket enkel att använda och en lugn och tydlig röst leder användaren genom första hjälpen-defibrillering och hjärt-lungräddning. Hjärtstartaren är mycket driftsäker. Genom automatiska självtester kontrolleras alla viktiga funktioner dagligen som batteri och elektroder, även funktion.   Angivna priser för hyreslösningarna nedan avser avtalstid om 36 månader.     Philips Heartstart HS1 - Sveriges mest sålda och lättanvända hjärtstartare  Den lätthanterliga hjärtstartaren ger dig tryggheten att rädda liv innan ambulansen kommer fram. Med minimal träning är det möjligt att använda hjärtstartaren på ett säkert sätt för att kunna rädda liv på en medarbetare, vän, familjemedlem eller någon annan person på gatan.  Ditt hjärtstartarpaket innehåller: Philips Heartstart HS1 hjärtstartare - 8 års garanti Philips Heartstart HS1 elektrodkassett - hållbarhet 2 år Philips Heartstart HS1 batteri - kapacitet 4 år Gratis Philips HS1 väska (värde 1275kr) Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste Gratis första hjälpen väska (värde 260kr)  Lugn och tydlig röststyrd vägledning  Med sin tydliga röst startar Philips Heartstart HS1 sina visuella instruktioner när man drar i det gröna handtaget. Instruktionerna är lätta att följa och anpassas efter dig som användare och går inte vidare innan den känner av att du är klar. Från att du placerar elektroderna till en eventuell livräddande strömstöt (defibrillering) till start och instruktioner av hur man gör hjärt-lungräddning.   Philips hjärtstartare är utrustad med en informationsknapp. När man trycker på informationsknappen under den livräddande insatsen ger hjärtstartaren extra instruktioner för att man på bästa sättet ska kunna utföra hjärt- och lugnräddning. Informationsknappen ger även en djupare beskrivning om det skulle uppstå något fel med hjärtstartaren.

LIFEPAK CR PLUS AUTOMATIC - HYRA - 36 mån


289 SEK/mån


HYRPAKET LIFEPAK CR PLUS  LIFEPAK CR Plus är en lättanvänd hjärtstartare som med låga krav på underhåll och drift är idealisk som första hjälpen-hjärtstartare. LIFEPAK CR Plus är en mycket prisvärd hjärtstartare som är lämplig för bland annat kontorsmiljö. Mycket tydliga röstinstruktioner, samt grafisk display, leder användaren genom analys och defibrillering. Hjärtstartaren genomför veckovis funktionstester av batteri, elektrodinkoppling och elektronik. LIFEPAK CR Plus kan vid önskemål även fås som helautomatisk.  Angivna priser för hyreslösningarna nedan avser en avtalstid om 36 månader.   LIFEPAK CR Plus Automatic är en helautomatisk hjärtstartare. Det innebär att användaren bara agerar i två inledande steg; startar enheten och fäster elektroderna på den drabbade. Den helautomatiska LIFEPAK CR Plus tar sedan över och ger ClearVoice-instruktioner och levererar defibrilleringsstöten utan knapptryckning av användaren.  LIFEPAK CR Plus förvaras i sin väska för snabb förflyttning och innehåller ett D-HLR-kit med skyddsutrustning som pocketmask, skyddshandskar och desinfektionsservetter samt klädsax och rakhyvel för att underlätta vid applicering av elektroder (se bild nedan). Klistermärke finns med för att märka ut platsen där hjärtstartaren förvaras.


ZOLL AED PLUS HJÄRTSTARTARE - HYRA - 36 mån


379 SEK/mån


Zoll AED Plus - den enda hjärtstartaren med HLR-stöd  Angivna priser för hyreslösningarna nedan avser avtalstid om 36 månader.   Zoll hjärtstartare hjälper dig genom varje steg i livräddningen. Kombinerade bild, röst – och textmeddelanden hjälper dig att utföra livräddningen enkelt och effektivt.  Den använder elektroder (två i en) med en inbyggd sensor som mäter djupet på kompressionerna. Hjärtstartaren meddelar dig om du utför effektiva och korrekta hjärtkompressioner. Under hjärt-lungräddningen får du feedback via röst och text meddelanden som ”tryck hårdare” eller ”bra kompressioner”.  Ditt hjärtstartarpaket innehåller: Zoll AED Plus hjärtstartare - garantitid 7 år Zoll AED Plus CPR-D elektrod - hållbarhetstid 5 år Zoll AED Plus 10 st. Lithium batteri - kapacitet 5 år Bruksanvisning på USB-stick Gratis Zoll AED Plus bärväska (värde 1100kr) Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste Gratis första hjälpen väska (värde 260kr)

Vill du ha offert eller köp hjärtstartare i vår Webbshop

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats