PHILIPS HEARTSTART FR3
HEARTSTART_FR3
HEARTSTART_FR3_PAKET

HEARTSTART FR3


20 380 kr utan EKG

29 570 kr med EKG


Professionell livräddning snabbare, enklare och bättre   HeartStart FR3 är en kompakt, bärbar, batteridriven automatisk extern defibrillator(AED). Philips Heartstart Fr3 är den minsta och lättaste professionella hjärtstartare tillgänglig från Philips.  Den har en vikt av 1,42 kg och 1,7 kg med batteri.  FR3 är avsedd att användas på vuxna och barn som väger mer än 25 kg eller är över 8 år gamla.  Heartstart FR3 ger stöd i varje steg av den livräddande behandling genom att vara snabb, robust och tillförlitlig. Effektiva och efterfrågade funktioner som uppskattats i Philips övriga modeller återfinns i FR3 men den är också utrustad med en hel del nyheter.   Ditt hjärtstartarpaket innehåller: Philips Heartstart FR3 hjärtstartare - 5 års garantitid Philips Heartstart FR3 elektroder - hållbarhetstid 2 år Philips Heartstart FR3 batteri - kapacitet 5 år

Gratis Philips FR3 Hard Case väska  Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste Gratis första hjälpen väska


Beskrivning

Art.nr: 861389-ABS


Philips Heartstart FR3 möjliggör även snabb barn-HLR. Man behöver inte byta elektroderna, utan man kan istället byta till barnmodus med hjälp av en speciell barnnyckel. Hjärtstartaren anpassar i så fall automatiskt HLR-protekollet och energinivån. Denna barnnyckel ingår inte, utan erbjuds seperat.  Philips Heartstart FR3’s fördelar kortfattat: - Hjärtstartaren startar automatisk när bärväskan öppnas - Pre-Connected Smart Pads III elektroder är direkt färdiga att användas - “Quick Shock” förminskar avbrott i bröstkompressioner och möjliggör snabbare defibrillering - Möjligheten att använda samma Smart Pads III för vuxna och barn som leder till en snabbare reaktionstid vid barn-HLR - Liten och lätt (1.6 kg) professionell hjärtstartare - LCD-skärm med hög upplösning gör FR3 lättare att använda i bullriga miljöer - Dagsvis, veckovis och månadsvis automatiska självtester, inkl. elektrodtest - Bra skydd mot vatten och damm (IP55) - Ett blinkande grönt LED-ljus visar att FR3 är redo för användning - FR3 kan ställas in på två olika språk - Batteriet kan ge 300 stötar eller, om konfigurerat, 12 timmar övervakning - En metronom hjälper till att ge konsekventa bröstkompressioner - Smart Pads III kan man även använda med Heartstart FR2-serien - Trådlös överföring av EKG-data
Vill du ha offert eller köp hjärtstartare i vår Webbshop

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats