LIFEPAK 1000
Lifepak_1000

Flexibel, robust och perfekt för den utbildade livräddarenEftersom alla akutsituationer inte är likadana, är den robusta LIFEPAK 1000 från Physio-Control.

Lifepak_1000_med_EKG

LIFEPAK 1000

21 944 kr utan EKGLIFEPAK 1000 Defibrillator är utformad för att vara det mest kraftfulla verktyg för hängivna livräddare. Med sina avancerade inställningsmöjligheter kan den anpassas till nutida och framtida återupplivningsprotokoll. LP1000 innehåller en teknologi kallad cprMAX™ vilken är mycket flexibel, och kan konfigureras så att det följer gällande riktlinjer.  LIFEPAK 1000 Defibrillator, med en IP55-gradering, är den mest robusta defibrillator som Medronic hittills har konstruerat. Den ADAPTIVA™ bifasiska vågformen ger full valmöjlighet att behandla patienten med energier upp till 360 joules.  Den stora skärmen gör att grafik och text lätt kan avläsas från olika vinklar och på distans. LIFEPAK 1000 Defibrillator har möjlighet att användas både i halvautomatiskt läge samt manuellt läge. Att pendla mellan halvautomatiskt och manuellt läge är mycket smidigt, allt för att anpassa sig efter användares önskemål.  Det avancerade batteri systemet i LIFEPAK 1000 Defibrillator förser användaren med mycket kraft att behandla patienten. Ett nytt batteri har förmåga att leverera hela 440 stycken elstötar på 200 joules, alternativt att övervaka patienten 1030 minuter. Det är också mycket överskådligt för användaren att kontrollera batteriets status, allt för att alltid vara beredd att rädda liv.Beskrivning

Art.nr: 99425-000115


LIFEPAK 1000 är CE-godkänd enligt MDD direktivet.  Garantitiden för LIFEPAK® 1000 är 5 år.  Batterikapacitet Minst 440 defibrilleringar på 200 joules eller 5 års standby tid från det att batteriet har aktiverats.  LIFEPAK 1000 levereras med väska.


LIFEPAK 1000 med EKG

24 379 SEK med EKG


LIFEPAK 1000 Defibrillator är utformad för att vara det mest kraftfulla verktyg för hängivna livräddare. Med sina avancerade inställningsmöjligheter kan den anpassas till nutida och framtida återupplivningsprotokoll. LP1000 innehåller en teknologi kallad cprMAX™ vilken är mycket flexibel, och kan konfigureras så att det följer gällande riktlinjer.  LIFEPAK 1000 Defibrillator, med en IP55-gradering, är den mest robusta defibrillator som Medronic hittills har konstruerat. Den ADAPTIVA™ bifasiska vågformen ger full valmöjlighet att behandla patienten med energier upp till 360 joules.  Den stora skärmen gör att grafik och text lätt kan avläsas från olika vinklar och på distans. LIFEPAK 1000 Defibrillator har möjlighet att användas både i halvautomatiskt läge samt manuellt läge. Att pendla mellan halvautomatiskt och manuellt läge är mycket smidigt, allt för att anpassa sig efter användares önskemål.  Det avancerade batteri systemet i LIFEPAK 1000 Defibrillator förser användaren med mycket kraft att behandla patienten. Ett nytt batteri har förmåga att leverera hela 440 stycken elstötar på 200 joules, alternativt att övervaka patienten 1030 minuter. Det är också mycket överskådligt för användaren att kontrollera batteriets status, allt för att alltid vara beredd att rädda liv.Beskrivning

Art.nr: 99425-000116


LIFEPAK 1000 är CE-godkänd enligt MDD direktivet.  Garantitiden för LIFEPAK® 1000 är 5 år.  Batterikapacitet Minst 440 defibrilleringar på 200 joules eller 5 års standby tid från det att batteriet har aktiverats.  LIFEPAK 1000 levereras med väska.
Vill du ha offert eller köp hjärtstartare i Webbshopen

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats