PHILIPS HEARTSTART HS1

Köp Philips Heartstart HS1 - världens mest sålda och användarvänlig hjärtstartare, till rabatterad pris kr. 11490:- ✔driftsäker ✔utmärkt för kontors- och hemmiljö ✔ Omfattande automatiska självtester

PHILIPS_HEARTSTARTER_HS1

HEARTSTART HS1

16 875 SEK Semiautomatic

11 890 SEK Automatic

Philips Heartstart HS1 - Sveriges mest sålda och lättanvända hjärtstartare  Den lätthanterliga hjärtstartaren ger dig tryggheten att rädda liv innan ambulansen kommer fram. Med minimal träning är det möjligt att använda hjärtstartaren på ett säkert sätt för att kunna rädda liv på en medarbetare, vän, familjemedlem eller någon annan person på gatan.  Ditt hjärtstartarpaket innehåller: Philips Heartstart HS1 hjärtstartare - 8 års garanti Philips Heartstart HS1 elektrodkassett - hållbarhet 2 år Philips Heartstart HS1 batteri - kapacitet 4 år Gratis Philips HS1 väska (värde 1275kr) Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste Gratis första hjälpen väska (värde 260kr)  Lugn och tydlig röststyrd vägledning  Med sin tydliga röst startar Philips Heartstart HS1 sina visuella instruktioner när man drar i det gröna handtaget. Instruktionerna är lätta att följa och anpassas efter dig som användare och går inte vidare innan den känner av att du är klar. Från att du placerar elektroderna till en eventuell livräddande strömstöt (defibrillering) till start och instruktioner av hur man gör hjärt-lungräddning.   Philips hjärtstartare är utrustad med en informationsknapp. När man trycker på informationsknappen under den livräddande insatsen ger hjärtstartaren extra instruktioner för att man på bästa sättet ska kunna utföra hjärt- och lugnräddning. Informationsknappen ger även en djupare beskrivning om det skulle uppstå något fel med hjärtstartaren.Beskrivning

Art.nr: M5066A-ABS-C02


Hjärtstartare hjälper till att hålla takten vid bröstkompressioner   Hjärtstartaren är utrustad med en metronom för att användaren ska känna sig säker när bröstkompressionerna utförs. Metronomen hjälper användaren att reglera takten successivt, uppåt eller nedåt. Den rekommenderade frekvensen är på 100 kompressioner per minut.   Rädda liv på barn  Med speciella barn anpassade elektroder kan Philips HS1 även användas på barn. När barn elektroderna placeras, känner hjärtstartaren automatiskt av att det är ett barn som ska räddas.  Alltid klar för användning   För att säkra att hjärtstartaren alltid är klar för användning när en livshotande situation inträffar, utför enheten automatiska självtester. Självtesterna utförs varje dag/vecka/månad där den kontrollerar interna funktioner.  Varför Philips Heartstart HS1  En av marknadens mest sålda hjärtstartare Mycket lättanvänd och driftsäker Utgör självtester  Halvautomatiskt hjärtstartare (man trycker själv på chock-knappen när man är redo) För livräddare med minimal utbildning Lugna och tydliga röstinstruktioner på svenska Väger inte mer än 1.5 kg med batteri och elektrodkasett Kan användas till behandling av (späd)barn med hjälp av speciella barnelektroder Motstår fall från 1 meter 8 års garanti Observationspunkt: Hjärtstartaren har en låg IP på 21, (mot damm och vattentäthet), om du söker en hjärtstartare med hög IP-värde kan vi erbjuda dig Philips Heartstart FRx.

Vill du ha offert eller köp i vår Webbshop?

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats