DEFIBTECH
Defibtech_Lifeline
Defibtech_Lifeline_View

DEFIBTECHDefibtech är känt för sin Lifeline AED hjärtstartare.  Defibtech har sålt mär än 230.000 enheter över hela världen.

Defibtech har utvecklat både en helautomatisk och en halvautomatisk hjärtstartare. De är lätt att använda. Vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet kan använda en Lifeline hjärtstartare.


Defibtech Lifeline VIEW representerar den senaste generationen av hjärtstartare.

Lifeline VIEW har en stor, interaktiv färgskärm med visuella meddelanden som hjälper livräddaren genom varje steg.

DEFIBTECH LIFELINE AED

12 995 SEK

Defibtech Lifeline AED hjärtstartare  Lätt att använda Defibtech Lifeline AED hjärtstartare är utformad med en "användarvänlig" design och den gula färgen gör enheten väl synlig. Lifeline AED enheten har bara två kontrollknappar. En grön ON/OFF knapp för att slå på enheten och en röd SHOCK knapp för att defibrillera (om de behövs).  Tydliga röstmeddelanden Att uppleva hjärtstopp kan vara mycket stressande. Hjärtststartaren ska ge tydliga instruktioner som hjälper livräddaren steg-för-steg. Lifeline AED Hjärtstartare har lättbegripliga och kortfattande röstmeddelanden och -anvisningar som vägleder användaren genom användning, analys och defibrillering. En tydlig och lugn röst hjälpar till att behålla lugnet.  Ditt hjärtstartarpaket innehåller: Lifeline AED hjärtstartare - garantitid 8 år Lifeline elektroder - hållbarhetstid 2 år Lifeline huvudbatteri - kapacitet 7 år Lifeline 9v batteri - för ASI-indikatorn - kapacitet 1 år

Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste Gratis första hjälpen väska


Beskrivning

Art.nr: DCF-E110-SE


Stor batterikapacitet Defibtechs enhet drivs av ett litiumbatteripaket. Huvudbatteriet har marknadens längsta livslängd på 7 år, som ger hjärtstartaren en lång hållbarhets- och standby-tid. Lifeline huvudbatteri har en kapacitet på 300 defibrilleringar eller 16 timmars driftstid.  Statusindikatorn är en blinkande grön LED-indikator. Indikatorn drivs av ett utbytbart 9 V-batteri (1-2 års Standby-livslängd) som sitter i batteripaketet. 9v batteriet förser indikatorn med ström, så att huvedbatteriet inte ska förbrukas av icke väsentliga funktioner.  Batteripaketet innehåller: Huvudbatteriet LED-statusindikator (indikatorn drivs av 9 V-batteriet) 9 V-litiumbatteri  Designad för rätt användning Lifeline enheten är lätt (1.9 kg) med integrerad design utan lock eller andra rörliga delar som kan förvirra eller fördröja användaren. Ett stort handtag är gjort för att effektivt gripa runt, även med handskar. Gummerade ytor för att ge bra grepp i nödsituationer.   Barnelektroder (tillval) Med hjälp av speciella barnanpassade elektroder kan Defibtech Lifeline AED även användas på (späd)barn upp till 8 år och 25 kg.

DEFIBTECH LIFELINE VIEW HJÄRTSTARTARE

24 990 SEK

Defibtech Lifeline View hjärtstartaren är perfekt för användning av lekmän. Med hjälp av röstinstruktioner och videovägledning på färgskärmen förklarar hjärtstartaren steg för steg vad användaren ska göra. Hjärtstartaren har en lång garantitid och en hög fukt- och dammtålighet.  Ditt hjärtstartarpaket innehåller: Lifeline View hjärtstartare - 8 års garantitid  Lifeline View elektroder - hållbarhetstid 2 år  Lifeline View batteri - kapacitet 4 år 

Gratis AED-klistermärke och skylt inkl. väggfäste Gratis första hjälpen väska


Beskrivning

Art.nr: DCF-2310-SE


Med hjälp av speciella barnelektroder går det även bra att använda denna hjärtstartare på barn upp till 8 år eller 25kg.

Vill du ha offert eller köp hjärtstartare i vår Webbshop

 
 
 
 

Fakta om hjärtstartare


Dagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt. Läs våra rekommendationer om hjärtstartare i Sverige.


Den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt kallas i Sverige för hjärtstartare. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen.


För allmänheten används ordet hjärtstartare. Inom sjukvården används ofta ordet defibrillator. Internationellt används ordet AED som står för ”Automated External Defibrillator” och som översatt till svenska blir automatiserad extern defibrillator. En hjärtstartare kan vara manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt styrd.


Hjärtstartare och HLR med god kvalitet


Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.

Hämta hjärtartaren om den finns nära.

Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.

Följ hjärtstartarens instruktioner.

Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.

Forsätt direkt med HLR av god kvalitet.

Fortsätt följa hjärtstarens instruktioner.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket väl för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner, bilder,  ikoner eller videoinstruktioner och rörliga bilder.


Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.


Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm.


Alla får använda en hjärststartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet.1. Inköp av hjärtstartare

2. Placering av hjärtstartare

3. Utbildningsnivå

4. Hjärtsäker plats