HJÄRTSTARTARE

Brandskyddskoncept erbjuder snabba leveranser av hjärtstartare / defibrillator, HLR- dockor, första hjälpen kit och väskor. Beställ idag!


Sveriges största utbud av hjärtstartare, tillbehör och övningsutrustning med populära märken som

Physio Control, Philips HeartStart, Lifepak, Powerheart,

Samaritan och Zoll, DefiSign, Defibtech.


Hos oss kan du köpa en komplett första hjälpen-väska och andra produkter för akuta händelser.

Vi har ett stort utbud av HLR-dockor av hög kvalitet.

Pris_hjärtstartare


HJÄRTSTARTARE

Vi har hjärtstartare / defibrillatorer för alla; för er som jobbar inom sjukvården, räddningstjänst, företag, köpcentrum, idrottsanläggningar, etc. En hjärtstartare / defibrillator ska vara lätt att använda och driftsäker. Vill ni ha hjälp med att välja den bästa hjärtstartaren utifrån er verksamhet och miljö så hjälper vi er gärna.


Här kan du även köpa batterier, elektroder och övriga tillbehör till hjärtstartare. Välkommen att kontakta oss vid frågor!


Hyra hjärtstartare


Önskar ni hyra hjärtstartare så erbjuder vi även den möjligheten.  Givetvis kan vi även skräddarsy hyrespaket utifrån era behov.


Behöver du veta mer?

Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna. Här kan du läsa lite allmänna råd kring vad man ska tänka på när man väljer hjärtstartare.



Hjärtstartare

Hjärtstartare, även defibrillator, är en anordning som används för att ge elstötar, defibrillering, för att få hjärtat att åter slå på en person som drabbats av hjärtstillestånd som till exempel ventrikelflimmer eller ventrikeltakykardi (vanliga former av arytmier).


Användning av hjärtstartare kombineras med hjärt-lungräddning, som upprätthåller en begränsad cirkulation tills man får igång hjärtat, och därvid minskar skador på hjärna och hjärta. Hjärtkompressionerna kan också vara nödvändiga för att åstadkomma en defibrillerbar rytm, som krävs för att hjärtstartaren skall vara till nytta. Utan hjärt-lungräddning (eller enbart hjärtkompressioner; blodet innehåller ofta tillräckligt med syre för att cirkulationen skall vara det avgörande) minskar chanserna att återuppliva en människa mycket snabbt.

Lifepak_cr2

Lifepak CR2



LIFEPAK CR2 från Physio-Control är framtidens hjärtstartare. Det är en helt ny modell med unika egenskaper som kombinerar Physio-Controls långa erfarenhet av användarvänliga hjärtstartare med senaste teknik. LIFEPAK CR 2 är en mycket användarvänlig och smidig hjärtstartare som passar i de flesta miljöer, tack vare en hög IP-klass: 55. Med knappen ”barnläge” kan man skifta till behandling av barnhjärtan, med befintliga elektroder.


Som första hjärtstartare kan den också genomföra analys av hjärtrytmen medan HLR utförs, vilket minskar uppehållen i HLR. Något som är mycket väsentligt enligt senaste HLR-riktlinjer.


LIFEPAK CR2 är mycket driftsäker och genomför dagliga självtester av viktiga funktioner.


PRIS från 17934kr ex moms (ord.pris 17800kr)

Philips_hs1

PHILIPS HEARTSTART HS1


Philips HeartStart HS1 är en av världens mest sålda hjärtstartare med dokumenterad kvalitet och vetenskapliga bevis på funktion och klinisk effekt.

HeartStart HS1 är en utmärkt hjärtstartare för kontors- eller hemmiljö.

Lätt att använda och driftsäker

Den är mycket enkel att använda och en lugn och tydlig röst leder användaren genom första hjälpen-defibrillering och hjärt-lungräddning.


Hjärtstartaren är också mycket driftsäker. Omfattande automatiska självtester kontrollerar HeartStarts alla viktiga funktioner dagligen, veckovis och månadsvis enligt ett speciellt schema, inklusive batteritest och kontroll av elektroder, även funktion. HeartStart HS1 har en batterikapacitet på minst 200 defibrilleringar eller 4 års standby tid från det att batteriet har aktiverats.


PRIS från 11890 kr ex moms ( ord.pris 16875 kr)

Zoll_Aed_plus

ZOLL AED PLUS


Dr. P.M. Zoll var första läkaren som klarade att återställa hjärtrytmen av en patient med hjärtstopp med hjälp av extern elektrisk stimulation av hjärtat. Ungefär 25 år senare, år 1980, grundar han tillsammans med några andra företaget ZOLL Medical Corporation. År 2001 kom första versionen av ZOLL AED Plus ut på marknaden.


Zoll AED Plus har kombinerade bild, röst – och textmeddelanden som hjälper en igenom livräddningen steg för steg. Hjärtstartaren ger även feedback under insatsen, så att livräddaren kan få extra stöd.


PRIS från 14900 kr ex moms (ord. pris 18500kr)

POWERHEART_AED_G5

POWERHEART AED G5 AUTO


PowerHeart AED G5 - Helautomatisk hjärtstartare från Cardiac Science.  PowerHeart AED G5 är utformad för att hjälpa dig ge en så snabb och effektiv behandling som möjligt, den kombinerar variabel eskalerande energi för anpassningsbar behandling av patient med snabba defibrilleringstider. Med speciella elektroder kan HLR-feedback ges i realtid. Överföring av behandlingsdata sker snabbt via USB.

PRIS från 16500kr ex moms (ord.pris 18500kr)

samaritan_pad_360

SAMARITAN PAD 360P

Hjärtstartare Samaritan PAD är den enda hjärtstartaren på marknaden som har ett unikt HLR-stöd. Den guidar användaren till perfekt Hjärt-lungräddning.

Lätt och användarvänlig Samaritan PAD 360P levereras helautomatisk med 10 års garanti Enkla röstinstruktioner och visuella instruktioner guidar dig Bärbar och lätt, endast 1,1 kg Elektroder och batteri i ett stycke, bara ett utgångsdatum att hålla reda på Passar bra för:  Offentliga platser Kontor och föreningslokaler Hemmet Självtest


PRIS från 11900kr ex moms (ord pris 13900kr)

Lifepak_cr_plus

LIFEPAK CR PLUS

LIFEPAK CR Plus är en lättanvänd hjärtstartare som med låga krav på underhåll och drift är idealisk som första hjälpen-hjärtstartare. Det är en enkel och mycket prisvärd hjärtstartare som är lämplig för bland annat kontorsmiljö.


Med i grunden samma avancerade teknik som professionell akutvårdspersonal förlitar sig på har LIFEPAK CR Plus utvecklats för att vara en enkel hjärtstartare att kunna användas av alla. Mycket tydliga röstinstruktioner, samt grafisk display, leder användaren genom analys och defibrillering.


Hjärtstartaren kräver minimalt med underhåll och genomför veckovis funktionstester av batteri, elektrodinkoppling och elektronik. Batteri och elektroder levereras som en enhet, s k CHARGE-PAK som har en stand-by-tid på två år från det att batteriet aktiverats.


LIFEPAK CR Plus finns i två versioner, halvautomatisk och helautomatisk. Halvautomatisk innebär att det är användaren som levererar strömstöten efter instruktion av hjärtstartaren. Helautomatisk innebär att hjärtstartaren levererar strömstöten automatiskt efter att ha varnat att den kommer att defibrillera.


Pris  13770kr ex moms

Philips_HeartStar_tFrx

PHILIPS HEARTSTART FRX

Philips HeartStart  är en av världens mest sålda hjärtstartare med dokumenterad kvalitet och vetenskapliga bevis på funktion och klinisk effekt.



HeartStart FRx är en mycket lättanvänd hjärtstartare som är robust och tålig. Den har en hög IP-klassning och är därför det rätta valet till dammiga, smutsiga eller fuktiga miljöer, exempelvis industrier eller badmiljöer, men fungerar också lika bra i kontorsmiljö. Med ett enkelt handgrepp kan HeartStart FRx dessutom anpassas för behandling av barnhjärtan, tack vare tillvalet den unika barnnyckeln. Vi rekommenderar därför HeartStart FRx för miljöer där barn förekommer som köpcentrum, båt, skärgård, sport- och simhallar.


Lättanvänd och driftsäker

Hjärtstartaren är mycket lätt att använda och en lugn och tydlig röst leder användaren genom första hjälpen-defibrillering och hjärt-lungräddning. Den är också mycket driftsäker. Omfattande automatiska självtester kontrollerar HeartStarts alla viktiga funktioner, inklusive batteritest och kontroll av elektroder, även funktion. HeartStart FRx har en batterikapacitet på minst 200 defibrilleringar eller 4 års standby-tid från det att batteriet aktiverats.


PRIS från 15900 kr ex moms (ord.pris 16700kr)

Defibtech_Lifeline_AED

DEFIBTECH LIFELINE AED


Defibtech Lifeline AED hjärtstartare  Lätt att använda Defibtech Lifeline AED hjärtstartare är utformad med en "användarvänlig" design och den gula färgen gör enheten väl synlig. Lifeline AED enheten har bara två kontrollknappar. En grön ON/OFF knapp för att slå på enheten och en röd SHOCK knapp för att defibrillera (om de behövs).


PRIS från 12995kr ex moms

Defisign_hjärtstartare

DEFISIGN

DefiSign är en ny aktör på marknaden. Hjärtstartarna av detta märke produceras av Schiller Medical, en renommerad tillverkare av medicinsktekniska apparater. DefiSign LIFE Hjärtstartaren är en väldigt användarvänlig hjärtstartare. Enheten är utrustad med flera olika språk, levereras med 10 års garanti och erbjuds till ett väldigt förmånligt pris. Detta gör DefiSign LIFE Hjärtstartaren lämplig för varje livräddare.


PRIS från 10490kr ex moms (ord. pris 11990kr)

Lifepak_1000

LIFEPAK 1000

LIFEPAK 1000 är den mest robusta hjärtstartare som Physio-Control någonsin utvecklat med en IP55-klassificering. ADAPTIV™ bifasisk teknik ger ett energiintervall på upp till 360 J och en uppgraderingsbar plattform. LIFEPAK 1000 är utrustad med cprMAX™-teknik vilket gör att man kan ändra HLR-protokollet i takt med att vårdstandarden utvecklas. En stor, intuitiv skärm visar grafik och EKG-värden som är tydliga och är lätt att läsa. En synlig och lättåtkomlig batterimätare gör det möjligt att bedöma batteriets kapacitet. Det icke laddningsbara batteriet räcker till fler än 425 defibrilleringsstötar.


PRIS från 21994kr ex moms

PAD_500P

PAD 500P


HeartSines Samaritan PAD 500P är en lättanvänd hjärtstartare med tydliga instruktioner för hjärt- och lungräddning  HLR-stöd  Samaritan PAD 500P levereras utrustad med innovativ HLR-rådgivning. Hjärtstartaren analyserar patienten och kompressionerna och ger röstinstruktioner baserade på det. Med dessa röstinstruktioner blir det enkelt att följa rådande riktlinjer och utföra korrekt hjärt- och lungräddning. Oavsett om det handlar om en lekman eller ett proffs så innebär de rådande riktlinjerna att ett större fokus läggs på just HLR och att det så snabbt som möjligt påbörjas. Detta minskar drastiskt dödligheten i hjärtstopp.


PRIS från 16990kr ex moms


HeartStart_FR3

PHILIPS HEARTSTART FR3

HeartStart FR3 är Philips bästa professionella kvalitets defibrillator fram till idag. Den gör livräddning snabbare, enklare och bättre för den professionella livräddaren.


Med den minsta och lättaste professionella defibrillatorn tillgänglig från ledande tillverkare*, fortsätter PHILIPS med Heartstart FR3 sin tillverkning av defibrillatorer som är utformade att ge ett stöd i varje steg genom en bättre livräddande behandling genom att vara snabb, robust och tillförlitlig.


PRIS från 20380kr ex moms


Defitech_lifeline

DEFIBTECH LIFELINE VIEW HJÄRTSTARTARE


Defibtech Lifeline View hjärtstartaren är perfekt för användning av lekmän. Med hjälp av röstinstruktioner och videovägledning på färgskärmen förklarar hjärtstartaren steg för steg vad användaren ska göra. Hjärtstartaren har en lång garantitid och en hög fukt- och dammtålighet.



PRIS från 24990kr ex moms

Kunskap gör skillnad

Kunskap inom hjärt-lungräddning och första hjälpen ökar den personliga säkerheten och gör dig mer självsäker i hur du ska agera i oförutsägbara situationer. Genom kontinuerlig utbildning och certifiering i hjärt- lungräddning samt användning av hjärtstartare ökar chansen att rädda liv.

Det är inte bara information om produkterna som är viktig, utan det finns också andra saker att ta hänsyn till vid köp av en hjärtstartare. Vi har därför sammanställt information som är viktig att ha i åtanke för dig som funderar på att köpa en hjärtstartare. Det finns också information om hur en hjärtstartare fungerar och varför det är så viktigt att gå en hjärt-lungräddningsutbildning.

Utbildning för snabbt agerande

Genom att gå en HLR utbildning lär du dig att agera snabbt när du väl hamnar i en situation där någon i din närhet drabbas av plötsligt hjärtstopp. Ett plötsligt hjärtstopp kräver nämligen omedelbart ingripande från någon som kan HLR och vet hur man hanterar en hjärtstartare. Därför tycker vi att det är viktigt att man inte bara ser till jämförelsen ovan för produkten. Oavsett vilken produkt du väljer så behöver du kunna HLR och helst även kunna hantera en hjärtstartare i kombination med hjärt-lungräddning.

Hjärtstartare – en apparat som hjälper oss att rädda liv

En hjärtstartare är en apparat som genom en elektrisk stöt hjälper till att kicka igång hjärtat igen. Alla hjärtstartare har samma grundfunktion såsom att de ger tydliga röstinstruktioner på svenska om vad som ska göras och att de avger en strömstöt när man trycker på chockknappen. Sedan finns det förstås en mängd olika varianter, med olika funktioner.

De varianterna som används på sjukhus är ofta mer avancerade medan de publika, som vem som helst kan använda, har lite enklare funktioner. Det är meningen att vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet ska kunna rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp med hjälp av en hjärtstartare och HLR (hjärt-lungräddning). Hjärtstartare som sitter ute på allmänna platser t.ex köpcentrum mm. är batteridrivna och står i stand-by läge när de inte används. Efter att man startat en hjärtstartare tar det ca 10 sekunder tills det att den har laddat upp och är redo att avge en strömstöt.

Hur fungerar en hjärtstartare?

En hjärtstartare används för att rädda personer som drabbats av plötsligt hjärtstopp. Vid ett hjärtstopp har ett elektriskt kaos uppstått i hjärtat, något man försöker få stopp på med hjälp av en strömstöt. Strömstöten gör så att hjärtat åter kan slå normalt.

Till hjärtstartaren hör elektroder som fästs på bröstet hos den drabbade. Elektroderna analyserar hjärtats rytm och avgör om det finns behov av en strömstöt för att rädda den drabbade. Om hjärtstartaren kommer fram till att en strömstöt är nödvändig, säger hjärtstartaren åt användaren när han eller hon ska ge stöten, vilken då skickas genom elektroderna. Det är omöjligt att ge en stöt om det inte anses nödvändigt.

hjartstopp-orsaker.jpg

Måste man gå en utbildning för att få använda en hjärtstartare?

Nej, vem som helst får använda en hjärtstartare. Det är självklart enklare att veta hur man ska använda en hjärtstartare om man har gått en utbildning, men de flesta hjärtstartarna på marknaden följer Svenska HLR-rådets rekommendationer kring enkelhet och användning.

Vilket underhåll krävs när man skaffat en hjärtstartare?

Många av dagens hjärtstartare gör egna självtester. Vanligast är att hjärtstartaren gör självtest varje vecka men på många hjärtstartare kan man ställa in intervallen manuellt. Vid ett självtest laddar hjärtstartaren upp och kollar att allt är ok. Den kollar t.ex. så att batterierna inte är på väg att ladda ur eller att något sitter fel.

Vanliga varningssignaler är ofta en blinkande röd lampa samt att det avges en signal, ungefär som en brandvarnare. Något man får kontrollera på egen hand är att elektroderna inte tappar sin förmåga att fästa mot hud. Normalt håller elektroder någonstans mellan 2-5 år, beroende på modell, och om de passerar sitt utgångsdatum ökar risken att klistret har tappat sin förmåga att häfta. Då är det svårt/går det inte att ge någon elektriskt stöt vid skarp användning.

Skulle man använda hjärtstartaren i skarpt läge behöver man byta både batterier och elektroder. Detta är ofta relativt enkelt, och hjärtstartaren gör sedan ett självtest för att se att bytet har gjorts på rätt sätt.

Varför är det viktigt med fler hjärtstartare i samhället?

För varje minut som går vid ett plötsligt hjärtstopp ökar risken för dödlig utgång med 10 procent. Det är bara en hjärtstartare som kan få stopp på det elektriska kaoset som råder i hjärtat vid ett hjärtstopp, därför är det viktigt med snabba insatser.

I och med att hjärtstartare är så enkla att använda bör varje arbetsplats, bostadshus och förening införskaffa en hjärtstartare och utbilda de som vistas på och i närheten av platsen, till exempel anställda, hyresgäster och föreningsmedlemmar. Kom ihåg att registrera hjärtstartaren på www.hjartstartarregistret.se så att andra kan se var er hjärtstartare finns.

Du kan inte göra fel med en hjärtstartare

Många som inte vet hur en hjärtstartare fungerar är lite ängsliga över att behöva använda en. I praktiken är det omöjligt att använda apparaten fel. Hjärtstartaren analyserar aktiviteten i hjärtat (EKG) med hjälp av elektroderna som man sätter på personens bröst. Den uppmanar endast att man ska ge en stöt om det behövs. Det går inte att ge en stöt till ett hjärta med normal hjärtrytm.

Hjärtstartare guidar dig igenom hela förloppet

Genom röstinstruktioner kommer apparaten att guida dig genom livräddningsprocessen. Den säger till att man ska kalla på hjälp, kontrollera andning, starta HLR etc. Skulle man ha svårt att höra vad hjärtstartaren säger finns det även en del hjärtstartare som har en display som ger instruktioner i form av text och bild. Det är alltid bättre att agera och försöka att rädda ett liv än att inte göra någonting alls.

För att ett liv ska kunna räddas, måste alla åtgärder i de olika momenten fungera och det är detta som kallas ”kedjan som räddar liv”. Vid överlevnad är tiden livsavgörande och därför är det viktigt att vi ständigt arbetar med att förbättra kedjan.

För att kunna förhindra hjärtstopp är det viktigt med varningssignaler och ett tidigt larm där man kalla på räddningstjänsten. År 2009 visade det sig att tiden från hjärtstopp till larmsamtal utanför sjukhus låg på 3 minuter, och vid ett hjärtstopp på sjukhus endast 1 minut.

Tiden från hjärtstopp till larmsamtal utanför ett sjukhus anses vara för lång. Därför borde den kunna förkortas till ungefär en minut och detta genom information i kombination med HLR- utbildning. Fler person i samhället borde gå en kurs eller utbildning i hjärt- och lungräddning.

För att kunna vinna tid är det viktigt att man sätter igång med HLR. Här handlar det om tiden från ett hjärtstopp till start av HLR. Det har visat sig blivit alltfler som får hjärt- och lungräddning innan ambulansen ankommer till plats och detta tack vare HLR- utbildning. Chansen för överlevnad ökar 2-3 gånger med en tidig start av HLR.

Statistiken från 2009 visar att 62 % utanför ett sjukhus fick en hjärt- och lungräddning då ambulansen kommer till platsen. HLR- räddning på sjukhuset inom en minut låg på 80 %.

För att kunna förbättra tiden vid hjärt- och lungräddning kan man exempelvis ringa SOS Alarm som via telefon erbjuder instruktioner om hur man utför räddningen. Man kan också försöka förbättra räddningen med djupare bröstkompressioner och se till att hjärt- och lungräddningen pågår utan någon som helst avbrott.

Hjärtstartare + hjärt- och lungräddning

hjarta.jpgOm man vid ett plötsligt hjärtstopp har en defibrillator i närheten och samtidigt sätter igång med räddningen inom mindre än tre minuter, ökar chansen för överlevnad ganska markant. Hela 70 % utav de drabbade kan faktiskt överleva om man ser till att räddningen påbörjas inom de tre minuterna.

Utanför sjukhuset är tiden till defibrillering cirka 14 minuter. Efter 15 minuter väntetid på räddning vid ett hjärtstopp är det endast några få procent som överlever. Om ett hjärtstopp sker i ett sjukhus är det 83 % utav samtliga patienter som överlever. Målvärdet för defibrillering utanför ett sjukhus är 5 minuter och i ett sjukhus 3 minuter.

För att kunna förbättra denna tid bör exempelvis utryckningstiden förkortas genom att man kan placera ut hjärtstartare i ännu fler utryckningsfordon och detta i både brandbilar och polisbilar. Ännu fler hjärtstartare borde också placeras på allmänna platser. För att kunna bevara en god livskvalitet är det viktigt med vård efter ett hjärtstopp och detta genom exempelvis medicinska åtgärder.

Av 4000 hjärtstopp där HLR påbörjats varje år, läggs ungefär 1000 utav dessa personer in på sjukhuset levande. Utav dessa är det endast 30-40 % som överlever, alltså endast 300-400 personer utav 4000 varje år och detta vid ett hjärtstopp utanför sjukhus. Det är en väldigt låg siffra.

På sjukhuset är det ungefär 3000 hjärtstopp varje år där hjärt- och lungräddningen påbörjas. Utav dessa är det 30 % som överlever, det vill säga 900 personer utav 3000. Den totala överlevnaden är ungefär 1300 personer i Sverige varje år. Genom att förbättra denna kedja kan vi tillsammans rädda allt fler människor vid ett hjärtstopp.