Fallskyddsutbildning online
Fallskyddsutbildning, räddning & evakuering
Denna utbildning vänder dig till alla som arbetar med höghöjdsarbete: på tak eller andra höga höjder
Pris 1100 kr ex moms per person
Fallskyddsutbildning online
Denna kurs riktar sig till alla som utför arbete på höga höjder, såsom tak eller andra förhöjda platser. Det är även viktigt för arbetsledare och chefer med övergripande ansvar för arbetsmiljön för dem som arbetar på höjder att ha kunskaper om fallskydd, evakuering från höga platser och räddning av nödställda.
Arbetsgivaren är skyldig, enligt Arbetsmiljölagen 2 kap, 4 §, 7 §, att informera sina arbetstagare om de riskerna som finns på arbetsplatsen. Vidare ansvarar arbetsgivaren för att arbetstagarna har den utbildning och utrustning som behövs för att genomföra arbetsuppgifterna på ett säkert sätt.
Pris 1100.00 kr ex moms
Språk tillgängliga:
- Svenska
- Engelska
- Polska
- Ryska
- Spanska
- Arabiska
Beskrivning
Fallskyddsutbildning för höghöjdsarbete. Att arbeta på höga höjder medför ofta stora risker för ohälsa och olycksfall. Fallolyckor är den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen. Syftet med utbildningen i fallskydd är att öka medvetenheten hos deltagaren och säkerställa en trygg arbetsmiljö.
Vem är kursen för?
Denna utbildning vänder dig till alla som arbetar med höghöjdsarbete: på tak eller andra höga höjder. Fallskydd är också viktigt för arbetsledare och chefer som har ett övergripande arbetsmiljöansvar för personer som arbetar ovanför marken och därutöver utökade kunskaper i evakuering från höjd och räddning av en nödställd.
Vad säger lagstiftningen?
Arbetsgivaren är skyldig, enligt Arbetsmiljölagen 2 kap, 4 §, 7 §, att informera sina arbetstagare om de riskerna som finns på arbetsplatsen. Vidare ansvarar arbetsgivaren för att arbetstagarna har den utbildning och utrustning som behövs för att genomföra arbetsuppgifterna på ett säkert sätt.
Arbetsmiljölagen 2 kap 4 § anger att betryggande skyddsåtgärder ska vidtas för att förhindra skada genom fall, ras etc. Denna bestämmelse är specificerad genom reglerna i föreskrifterna AFS 1981:14
Dokumentation – Certifikat
Efter genomförd fallskyddsutbildning med godkända prov utfärdas ett personligt certifikat till deltagaren som uppfyller Arbetsmiljöverkets krav.
Förkunskaper
Inga övriga förkunskaper krävs.
Kursinnehåll
- Lagar, föreskrifter och förordningar.
- Arbetsgivarens och arbetstagarens skyldigheter
- Fallskyddssystem
- Produktkategorier
- Förankring
- Ergonomi
- Skötsel
- Daglig tillsyn
- Riskanalys och räddningsplan
- Evakuering och räddning
- Teoriprov
OBS!
Tid för att göra kurs är satt till 2 månader, därefter stängs kursen automatiskt och för att öppna den igen så tar vi ut en administrativavgift på 295kr ex moms.
Vanliga frågor och svar om fallskyddsutbildning online
Vad är fallskyddsutbildning?
Fallskyddsutbildning är en kurs som syftar till att lära arbetstagare hur man säkert arbetar på höjder för att minimera risken för fallolyckor.
Vem behöver fallskyddsutbildning?
Alla arbetstagare som utför arbete på höjder eller platser där fallrisk föreligger behöver fallskyddsutbildning. Detta inkluderar bygg- och konstruktionsarbetare, takläggare, fönsterputsare och andra yrkesgrupper.
Vilka lagkrav finns det för fallskyddsutbildning?
Lagkraven kan variera beroende på land och bransch, men generellt sett kräver arbetsmiljölagstiftningen att arbetsgivare tillhandahåller nödvändig utbildning för att säkerställa säkerheten för arbetstagare som arbetar på höjder.
Vad omfattar en typisk fallskyddsutbildning?
En fallskyddsutbildning omfattar vanligtvis följande områden: identifiering av risker, användning av personlig skyddsutrustning (PPE) som säkerhetsbälten och livlinor, korrekt användning av skyddsräcken och skyddsnät, och nödprocedurer vid fall.
Hur lång tid tar en fallskyddsutbildning?
Tiden varierar beroende på utbildningsprogrammets omfattning och svårighetsgrad, men vanligtvis kan en grundläggande fallskyddsutbildning ta mellan ett halvt till två dagar.
Vad är skillnaden mellan teoretisk och praktisk fallskyddsutbildning?
Teoretisk fallskyddsutbildning fokuserar på kunskap om lagar, riskbedömning och användning av utrustning, medan praktisk utbildning innebär att demonstrera hur man korrekt använder fallskyddsutrustning i verkliga situationer.
Hur ofta behöver man uppdatera sin fallskyddsutbildning?
Uppdateringskraven kan variera, men generellt sett rekommenderas det att man uppdaterar sin utbildning regelbundet, vanligtvis varje år eller när det sker förändringar i arbetsmiljön eller lagstiftningen.
Vilken typ av certifiering får man efter att ha genomgått fallskyddsutbildning?
Efter att ha genomgått en fallskyddsutbildning får deltagarna oftast ett utbildningsbevis eller certifikat som intygar att de har genomgått utbildningen och är kvalificerade att arbeta på höjder.
Var kan man genomgå fallskyddsutbildning?
Du kan genomgå fallskyddsutbildning hos oss på Brandskyddskoncept, samt få ditt certifikat utfärdat av oss.